YURTDIŞI YAZ OKULLARI

Yaz dönemini yurtdışında geçirmek isteyen öğrencilerin hem dillerini geliştirmelerine hem de başka kültürleri tanımalarına imkan tanıyan eğitim kurumlarıdır. Bu sayede öğrenciler yaz boyunca eğlenme, öğrenme ve tanınmış okullardan aldıkları derslerle CV’lerini doldurma imkanı bulmuş olurlar.Yaz okullarında öğrenciler sabah güne erken saatte, güzel bir kahvaltı ile başlarlar. Kahvaltıdan sonra sınıflarında öğlene kadar dil eğitimi alırlar. Yaz okullarında tek ve nihai amaç öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek değildir

YURTDIŞI YAZ OKULLARI

Yurtdışı yaz okulları, İngilizce eğitim vermektedir. Öğrencilerin İngilizce seviyelerine göre gruplandırıldıkları yaz okulları, ana dili İngilizce olan öğretmenlerden oluşmaktadır. Amaç, öğrencilerin en kısa sürede, en iyi seviyede İngilizce öğrenmelerini sağlamak ve yapılan aktiviteler ile bu eğitimi hem zevkli hem de kalıcı hale getirmektir. Dersler haftada genelde 20 ders olarak düzenlenmiştir ve bu yaklaşık olarak 15 ders saatine denk gelmektedir.İsteğe göre ders süreleri arttırılabilir. 

Daycamp

YAZ OKULU YAŞ GRUPLARI

Yurtdışı yaz okulu katılım koşulu, 07-17 yaş aralığında olmaktır. Yani yaş aralığı 07-17 arasındaki her öğrenci programa katılabilir. Okul ve bölge tercihlerine göre yaş grupları; 14-17, 08-15 veya 12-16 gibi ayrılmaktadır.Ayrıca günümüz teknolojik imkanlarından dolayı küçük bir telefon ya da bilgisayar ekranından uzaklaşarak doğa ile iç içe oyun ve eğlenceler ile nasıl güzel vakit geçirilebileceğinin en güzel örnekleri yaz okulunda sunulmaktadır.

DERSLER ve ETKİNLİKLER

Yaz okullarında öğrenciler sabah güne erken saatte, güzel bir kahvaltı ile başlarlar. Kahvaltıdan sonra sınıflarında öğlene kadar dil eğitimi alırlar. Yaz okullarında tek ve nihai amaç öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek değildir. Öğleden sonra da alınan bu dil eğitiminin kalıcı bir hale gelmesi için dünyanın dört bir yanından gelen diğer öğrenciler ile birlikte çeşitli eğlenceli aktiviteler yapılır.Bazen sportif bir faaliyet, bazen eğlenceli bir oyun, bazen zekalarını veya el becerilerini geliştirecek akıl oyunları da olabilir.

yurtdisi-yaz-okullari-ders-icerikleri-nelerdir
yurtdisi-yaz-okulları-konaklama-alanlari

KONAKLAMA ve GÜVENLİK

Yurtdışı yaz okullarında konaklama, genellikle kampüs içindeki yurtlarda ya da referanslı aile yanlarında gerçekleşmektedir. Aileler, okulların uzun yıllardır çalıştığı güvenilir ve belirli kriterlere göre seçilmiş ailelerdir. Her iki konaklama seçeneğinin de kendine göre avantajları mevcuttur.Yurtdışı yaz okulu programlarında güvenlik son derece önemlidir. Bu konuda oldukça katı kurallar uygulanmaktadır. Öğrencilerin kaldıkları okul kampüsleri 24 saat güvenlik kontrolündedir.

ÇOK MERAK EDİLENLER

Yaz Okuluna Kimler Katılabilir ?

Yurtdışı yaz okulu katılım koşulu, 07-17 yaş aralığında olmaktır. Yani yaş aralığı 07-17 arasındaki her öğrenci programa katılabilir. Okul ve bölge tercihlerine göre yaş grupları; 14-17, 08-15 veya 12-16 gibi ayrılmaktadır.

Yaz Okulları Ne Kadar Sürer ?

Yurtdışı yaz okulları, okulların kapanış tarihi olan Haziran ayının ortası ile Ağustos ayının sonu arasında yapılmaktadır.Katılım süresi en az 1 hafta olmak üzere isteğe göre 8 haftaya kadar uzatılabilir.

Yaz Okulları Güvenilir mi ?

Yurtdışı yaz okulu programlarında güvenlik son derece önemlidir. Bu konuda oldukça katı kurallar uygulanmaktadır. Öğrencilerin kaldıkları okul kampüsleri 24 saat güvenlik kontrolündedir. Akşam belli bir saatte öğrenciler odalarına geçmekte ve yoklama alınmaktadır.

Yaz Okulunda İngilizce Öğrenilebilir mi ?

Öğrencilerin İngilizce seviyelerine göre gruplandırıldıkları yaz okulları, ana dili İngilizce olan öğretmenlerden oluşmaktadır. Amaç, öğrencilerin en kısa sürede, en iyi seviyede İngilizce öğrenmelerini sağlamak ve yapılan aktiviteler ile bu eğitimi hem zevkli hem de kalıcı hale getirmektir. Dersler haftada genelde 20 ders olarak düzenlenmiştir ve bu yaklaşık olarak 15 ders saatine denk gelmektedir.

Kamplarda Hangi Aktiviteler Yapılıyor ?

Yurtdışı yaz okulları aktivitelerine örnek olarak; yüzme, basketbol, tenis, futbol, dağcılık gibi sportif aktiviteler ile sinema ve tiyatro geceleri, karaoke partileri, müze ve şehir gezileri, eğlence parkları gezileri yapılmaktadır. Şehir gezileri, yaz okulu süresince haftada 1 tam gün, 2 yarım gün olarak düzenlenmektedir.

Hastalık,Kaza Olunca Neler Yapılıyor?

Yurtdışı yaz okulları kapsamında programa katılan her öğrenciye zorunlu seyahat ve kaza sigortası yapılır. Grup liderlerine acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi ve eğitim verilir. Bunların yanısıra okullar özellikle yurtta kalan öğrencilere 24 saat gözetmen vermektedir. Acil durumlarda ve sağlık sorunlarında anında bir yetkili ilgilenebilmektedir.

Öğrenciler Nerede Barınıyor ?

Yurtdışı yaz okullarında konaklama, genellikle kampüs içindeki yurtlarda ya da referanslı aile yanlarında gerçekleşmektedir. Aileler, okulların uzun yıllardır çalıştığı güvenilir ve belirli kriterlere göre seçilmiş ailelerdir

Yaz Okulları Ne Zaman Başlar ?

Yaz okulları Haziran ayında başlar Ağustor ayının sonuna kadar devam eder.