Dil Okulu Kurs İçerikleri
Dil okulu kurs içerikleri Neden Önemlidir ?
Günümüzde yabancı dil öğrenmek artık neredeyse zorunluluk haline gelmiştir. Çünkü artık yabancı bir dili iyi derecede bilmek, dünya ile entegre olmanın en temel koşullarından biridir. Peki yabancı bir dil en iyi nasıl öğrenilir? İnsanlar dil öğrenmek için en çok yurtdışı dil okulu seçeneğini tercih etmektedirler; bunun nedeni ise yabancı ülkelerde hem daha iyi bir dil eğitimi verilmesi hem de kişiye pratik yapma imkanı tanımasıdır. Peki, yurtdışı dil eğitimi türleri veya yurtdışında dil kursu türleri nelerdir? İşte mutlaka bilmeniz gereken konulardan olan dil okulu kurs içerikleri nelerdir ? sizlere anlatacağız.
Genel İngilizce Programı (General English)
Genel İngilizce Programları, haftalık ders saati 15 ile 20 saat olan programlardır. Yeni bir dil öğrenmek için gerekli olan temel bilgiler; okumak (reading), konuşmak (speaking), yazmak (writing) ve dinlemektir (listening). Genel İngilizce Programı süresince temel bilgilerin eğitimini alırken gramer, kelime bilgisi ve doğru telaffuz konusunda da kapsamlı bir eğitim verilir.
Ders süresi okuldan okula farklılık göstermekle beraber genellikle 45-50 dakika sürmektedir. Kurslar resmi bir tatil olmaması durumunda her pazartesi günü başlar. Eğitim süresi kişinin isteği doğrultusunda en az 2 hafta olmak üzere 48 haftaya kadar değişebilmektedir.
Yoğun İngilizce Programı (Intensive English)
Yoğun İngilizce Programları haftalık 25, 28 veya 30 saatlik olan programlardır. Genel İngilizce Programı’ndan farklı olarak tam günlü, yoğun bir İngilizce programı olmasıdır. Okumak (reading), konuşmak (speaking), yazmak (writing) ve dinlemek (listening) derslerinin yanı sıra kelime (vocabulary), dayalog (conversation) gibi seçmeli dersleriyle daha çok pratik yapma imkanı sunulur.
İngilizce seviyesi henüz başlangıç (beginner ve elemantry) olan ve zamanını yoğun bir program ile dil öğrenerek geçirmek isteyen öğrenciler için uygundur.
Akademik İngilizce Programı (Academic English)
İngilizce dil kursları süre olarak 24 hafta ve üzeri yoğun bir eğitim sürecini kapsar. İçeriği genel anlamda Genel İngilizce Programları ile aynıdır. Kayıt olunan okulun kurallarına göre diğer programlardan farklı olarak belli bir başlangıç tarihi vardır. Her hafta Pazartesi başlama gibi kural yoktur.
Süre olarak 24 hafta ile 44 hafta arasında isteğe göre tercih edilir. Dil programı sonrasında yurt dışında üniversite eğitimi almak ya da master yapmak isteyen adaylar için en doğru program akademik programdır.
Genel İngilizce Programları’ndan farklı olarak yılın belirli dönemlerinde açıldığı için daha yoğun bir eğitimi daha ekonomik bir miktara alabilirsiniz.
İş İngilizcesi Programı (Business English)
İş İngilizcesi programlarına katılabilmeniz için en az orta seviye (intermediate) İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer seviyeniz bu şartı sağlamıyorsa ilk olarak Genel İngilizce programında dil eğitimi alıp ardından İş İngilizcesi programına geçiş yapabilirsiniz.
Yabancı bir dilin yoğun olarak kullanıldığı ve zorunlu olduğu ortamlarında, kişi ve kurumlar ile iletişim kurabilmek ve iş yerinde belli bir dereceye ulaşıp terfi alabilmek için ideal bir programdır. Eğitim sonrasında, sunum yapma yabancı dil gerektiren toplantılarda şirketinizi temsil etme, kurum anlaşmaları yapma, satın alma pazarlıkları yapma, ayrıca işiniz ile ilgili kelime bilgisini ve terimleri kullanma becerisine sahip olacaksınız.
IELTS Hazırlık Programı (International English Language Testing System) / Uluslararası İngilizce Dil Testi Sistemi Hazırlık Programı
Öncelikle İngiltere, Yeni Zelanda, Avustralya ve Güney Afrika’da üniversite eğitimi almak ya da master yapmak isteyen adaylar için tercih edilir. Son zamanlarda Amerika, Kanada, Malta gibi birçok ülkede üniversiteler tarafından kabul edilmektedir. Dünyada kabul görmüş İngilizce Dil Yeterlilik seviyenizi belirleyici sınavlardan bir tanesidir ve bir çok özel ve devlet kurumu dil yeterliliği tespiti için IELTS puanı istemektedir.
Akademik IELTS ve Genel IELTS olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Hangi programın seçileceği kursa katılımın amacı ile bağlantılı olmalıdır. Sınav sonuç değerlendirmesi 1 – 9 aralığındadır. Bir çok kurum başarı derecesi olarak 6, 6.5 ve 7 skorlarını talep etmekteler. Yurt dışında kurumsal bir çok dil okulunda IELTS eğitimi almak mümkündür. IELTS kursu alabileceğiniz ülkelerin başlıcaları; İngiltere, Malta ve İrlanda’dır.
Program, okumak (reading), konuşmak (speaking), yazmak (writing), ve dinlemek (listening) olarak dört bölümden oluşmaktadır.
TOEFL Hazırlık Programı (Test Of English As a Foreign Language)
Başta Amerika ve Kanada olmak üzere yaklaşık 130 ülke tarafından kabul edilen İngilizce Dil Yeterlilik seviyenizi belirleyici sınavlardan bir tanesidir. Lisans, yüksek lisans gibi akademik yaşamını devam ettirmek isteyen öğrencilerin yanı sıra, üniversite hazırlık programlarını geçmek için ya da iş hayatında İngilizce yeterliliğinizi belirlemek için uygulanan TOEFL; okumak (reading), konuşmak (speaking), yazmak (writing), ve dinlemek (listening) olarak dört bölümden oluşmaktadır. TOEFL bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen bir sınavdır.
TOEFL sınavı 0 ile 120 puan arasında değerlendirilmektedir. Başarılı olmak için ağırlıklı olarak 80-90 puanlaması talep edilmektedir.
Yurtdışı dil eğitimi türleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ve yurtdışı dil okulu, yurtdışında dil kursu türleri gibi merak edilen konularla ilgili sorularınıza cevap bulmak için tıklayın; size en hızlı şekilde geri dönüş yapalım.