Work and Travel 2021 Kayıtları Ne Zaman Başlayacak ?
Work and Travel 2021 Kayıtları Başladı mı ?
Amerika Birleşik Devletleri tarafından denetlenen ve çeşitli sponsorlar ile Türkiye’de bulunan yurt dışı eğitim acentelerinin işbirliği sonucu organize edilen Work and Travel programı için 2021 yılı kayıtlarımız başlamıştır.Work and Travel programı, üniversite öğrencilerinin katılım sağladığı ve yaz tatili süresince Amerika’da bulunarak yabancı dil ve sosyal yeteneklerini geliştirebildikleri bir kültürel değişim programıdır. Work and travel 2021 kayıtları Ağustos ayı itibari ile başlamıştır.
Programa katılım şartları; 4 yıllık bir üniversitede, örgün öğretim görmek. Orta seviyede ingilizce dil bilgisine sahip olmak. Son sınıf öğrencisi olmamak ve genel not ortalamasının 2.00 ve üzeri olması.
Work and Travel Katılım Süreci Nasıl İşliyor ?
Öncelikli olarak, work and travel programını organize eden yurt dışı eğitim firmalarını araştırmaya başlamalılar. Şirket seçimi konusunda Amerikan konsolosluğunun resmi sitesinde yayınlanmış listede bulunan acenteler ile görüşmeleri en güvenli yöntemdir. Görüşme yaptığı acenteler arasında kendisine uygun olanı seçip kayıt olduktan sonra gerekli ön ödemeyi yapıp sözleşme imzaladıktan sonra kayıt işlemlerini tamamlar. Sonrasında Amerika’da program boyunca çalışacağı işyerini danışmanı ile belirler. Öğrenci kendisine cv hazırlar ve seçtiği işyeri ile görüntülü olarak iş görüşmesini gerçekleştirir. Sonrasında Amerikalı işveren tarafından kabul alırsa bıradan mail yolu ile job offer (iş sözleşmesini ) alır. Gerekli belge ve evrak işlemleri de danışmanı tarafından yapıldıktan sonra Amerika’da kargo yolu ile DS2019 (çalışma izin belgesi) getirilir. Sonrasında danışmanı tarafından vize dosyası hazırlanarak Amerikan Konsolosluğuna vize görüşmesi yapmaya gider. Vizesi onaylanan öğrenci gidiş-geliş tarihlerine göre uçak biletini alır. Yaz tatilinin başlaması ile birlikte Amerikan vizesi onaylı pasaportu ve uçak bileti ile Amerika’ya gitmeye hazırdır.
Work and Travel’da Amerika’ya Ne Zaman Gidebilirim ?
Amerika’ya varış ve programın başlaması; Okulların kapanması ile Amerika’ya giden öğrenciler, gidecekleri işyerlerinin adreslerine göre kendilerine bir varış planı yaparlar. Daha önce işverenin de yardımı ve danışmanı ile ulaşım planını yapan öğrenci havalimanından işyerine taksi,otobüs, uber vb. ulaşım araçları ile rahatça gidebilir. Yurtdışı eğitim firmaları çoğunlukta öğrencilerin yalnız gitmesi yerine aynı işyerinde çalışmak üzere bulunan öğrencileri grup halinde göndermeyi hedefler. Böylelikle öğrenciler seyahatlerini tek başına yapmak yerine kendileri gibi programa kayıtlı diğer öğrencilerle birlikte yapar ve varış süreci daha sosyal ve güvenli olur.
İş yerlerine varan öğrenciler jetlag etkisi ile ilk gün dinlenmelerinin ardından ertesi günü çalışmaya başlarlar. Program boyunca, öğrenciler haftada 35-40 saat çalışır ve 1 gün dinlenebilirler. Ortalama 12-14 hafta arası çalışan öğrenciler 2 haftada bir maaş alırlar. Kazandıkları para ile geçim ve konaklama masraflarını ödedikten sonra kalan tutarı biriktirebilirler. Böylelikle, çalışma sürelerini tamamlayan öğrenciler yaz tatili sonunda biriktirdikleri para ile seyahat ve tatil planı yapabilirler. Amerika’da New York, Los Angeles, Şikago, Miami gibi büyük ve popüler şehirleri gezebilirler. Sonrasında ise Türkiye’ye dönüş gerçekleştirerek programlarını başarılı bir şekilde tamamlamış olurlar.