Work and Travel Havuz İşleri
Work and Travel Havuz İşleri Neden Seçilmelidir ?
Work and travel çok önemli bir kültürel değişim programıdır. Bu program ile hem dil geliştirip hem de para kazanabilirsiniz.Bu program içerisinde work and travel havuz işleri olarak tanımlanan işler ise en popüler olanlarındandır.Havuz işleri hem saatlik ücret olarak hem de çalışma ortamı bakımından son derece tercih edilmektedir.Diğer iş sektörlerine göre konaklama konusunda çok rahat imkanlar sağlayabilmektedir.Diğer work and travel işleri konusunda merak ettiklerinizi danışmanlarımıza sorabilirsiniz.
Work and Travel Lifeguard İşleri
Work and Travel programında, Lifeguard yani cankurtaranlık işinin iş sektörleri arasında en prestijli olduğu söylenebilir. Yaz boyunca büyük site ve otel havuzlarında güneş gözlüğü, havalı deniz kıyafeti ve şapka ile havuz başında çalışmak; kulağa, otellerde oda temizliği yapmaktan ya da dondurma satmaktan veya restoran mutfaklarında bulaşık yıkamaktan çok daha çekici gelebilir. Work and travel havuz işleri öğrencilerimiz arasında son derece popüler.Bunun sebebi saatlik ücret ve çalışma ortamı bakımından son derece rahat olmasıdır.
Lifeguard Nedir ? Ne Görev Yapar ?
Lifeguard olan öğrenciler, büyük otel ve site havuzlarında, cankurtaran olarak çalışırlar. Buralarda havuza giren insanları sürekli olarak gözlemleyerek herkesin kurallara uymasını sağlarlar. Tehlike, düşme, bayılma, boğulma, yaralanma, düşme .. gibi insan sağlığının tehlike altında olduğu durumlarda aldıkları ilk yardım eğitimi ile olaya müdahale ederler. Bu şekilde lifeguard olan öğrenciler için çalıştıkları havuzda yüzen insanların güvenliğinden sorumlu olup, havuzda can güvenliğini tehlikeye atacak bir durumla karşılaşmamak adına herkesin kurallara uymasını sağlamaktan sorumlu olurlar. Lifeguard olan öğrenciler havuza giren ziyaretçilerin koşullara uygun havuzda yüzmeleri ve sağlıklı ortamda vakit geçirebilmeleri için, havuzun temizliğine önem vermek zorundadırlar. Bunun yanında, havuzların ph değeri, klor seviyesi gibi kimyasal içeriklerini yüzmeye uygun sağlıklı koşullarda tutmalıdırlar sürekli.
Lifeguard(Cankurtaran) Şartları
Lifeguard olmak isteyen öğrencileri ingilizce seviyeleri iyi olmalı ve bu öğrenciler iyi yüzmelidirler. İngilizce seviyesi bu iş için yeterli olan adaylar lifeguard işi için başvuru yaptıktan sonra, belirlenen tarihlerde İstanbul’a gelen yabancı antrönerlerin eşliğinde 3 günlük lifeguard eğitimi alırlar. Bu eğitim sonunda yüzme mülakatına tabi tutulan öğrenciler mülakatı tamamlandıktan sonra sertifikalandırılır. Bu sertifikanın adı ‘’Red Cross sertifikasıdır.’’
Red Cross Sertifikası Nedir ?
Lifeguard adaylarının Amerika’da lifeguard olabilmeleri için sahip olmaları gereken uluslararası yüzücü sertifikasıdır. 2 yıl geçerliliği vardır. Bu sertifikaya sahip öğrenciler sertifikayı kendi ülkelerinde kullanarak da cankurtaranlık işini yapabilirler. Programa kayıt olan Lifeguard adayları Mart-Nisan ayları gibi İstanbul’da Amerikalı antrönerlerden 3 gün eğitim aldıktan sonra pratik ve teorik mülakatlarını geçerek bu sertifikayı almaya hak kazanır.
Work and Travel Lifeguardlar Hangi Bölgelerde Çalışır?
Lifeguard işini tercih eden öğrenciler, genellikle Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey eyaletlerinde çalışırlar. Öğrencilerin saatlik çalışma ücretleri genellikle 9.5 ile 10.5 dolar arasında değişir. Haftalık ortalama çalışma saatleri 40 ile 55 saat arasıdır. Lifeguard işlerinde çoğunlukta öğrenciye overtime hakkı verilir. Fazla mesai ve iyi saat alan öğrenciler bu işyerlerinde iyi para kazanırlar. 2 haftalık ortalama gelirleri 1000 dolar civarı seyreden öğrenciler için lifeguard işi kaçınılmaz bir fırsattır. Konaklama imkanları genellikle apart şeklinde olup haftalık konaklama ücretleri 100 – 140 dolar arasında seyreder. Apart şeklinde konaklamada kalan öğrenciler kendi mutfaklarına sahiptirler. Bu şekilde, kendilerine yemek yapma imkanı bulan öğrenciler öğün masraflarından da tasarruf edebilirler.
Work and Travel Lifeguard (Cankurtaran) Avantaj ve Dezavantajları
Lifeguard Avantajları
- Lifeguard işlerinde, öğrenciler haftalık çalışma saatlerinin zaten fazla olması sebebi ile 2. İş aramak zorunde değillerdir.
- Yaz aylarında, havuz kenarında çalışmak eğlenceli ve serinletici olabilir. Aynı zamanda yoğun temposu olan ve kalabalık olan bu bölgelerde sürekli insanlarla iletişimde bulunma fırsatı İngilizcenize geliştirmeniz açısından faydalıdır.
- Saatlik ücretinin iyi olması ve haftalık çalışma saatinin fazla olması itibari ile iyi kazanç sağlayan işler arasındadır.
- Fiziksel aktivitesinin çok zor ve tempolu olmadığı bu işte diğer işlere oranla daha az yorulursunuz.
- Konaklama imkanları genelde apart şeklinde olan bu işler oldukça konforlu bir sezon geçirmenizi sağlar.
Lifeguard Dezavantajları
- Güneşe alerjisi olan öğrenciler için oldukça zorlu bir sezon geçirmelerine sebep olabilir.
- Yağmurlu günlerde havuzların kapanması ile çalışma saatlerinizde düşüş olabilir.
- Çok yoğun olan günlerde ardı ardına sorulan sorular, kurallara uymayan birçok kişi ve sıcak hava sinirlerinizi ileri düzeyde yıpratabilir. Ya da kimsenin havuzlara ilgi duymadığı bulutlu günler kendinizi bir hayli depresyonda hissetmenize neden olabilir.
- Lifeguard işleri genellikle ilk kapanan işler arasındadır. Eylül’ün sonuna kadar çalışmak isteyen öğrenciler için Eylül ayı başı gibi iş bitişi hayal kırıklığı yaratabilir. Bu sebeple bu işi tercih eden adayların olabildiğince erken gitmeleri tavsiye edilir.
Work and TravelPool Technician İşleri
Work and Travel Havuz işleri alternatiflerinden olan pool technician işi lifeguard işinin yanı sıra oldukça avantajlı işler arasındadır. Bu pozisyonda çalışan öğrenciler lifeguard işinde olan yüzme koşuluna tabi tutulmaz. Herhangi bir yüzme mülakatına ya da eğitime gerek kalmadan bu pozisyon için başvuruda bulunabilirler.
Work and Travel programında pool technician işini seçen öğrenciler, havuz bakımı gerçekleştiren teknisyenlere yardım etmekle yükümlüdürler. Havuz bakımından sorumlu olan öğrenciler aynı zamanda havuz temizliğini de yaparlar. Bulundukları eyaletlerde çeşitli havuzlarda görev alırlar. Ulaşım arabayla sağlar. Öğrenciler sabah araba ile evlerinden alınıp, görevli oldukları havuzlara götürülürler. Bu açıdan da öğrenci çeşitli şehirleri gezme fırsatı yakalar. Bu işlerin de haftalık ortalama çalışma saati 40 ile 55 saat arasında değişmektedir. Saatlik çalışma ücreti ise 9-10 dolar arasında değişir. Böylelikle öğrenciler açısından hem monoton olmayan hem de kazançlı işler arasında kategorize edilebilir. Özellikle yüzme konusunda sıkıntı yaşayan fakat havuz işlerinde çalışmak isteyen öğrenciler için pool technician işi çok büyük avantaj sağlar. Konaklama imkanları lifeguard işini seçen öğrencilerin imkanları ile aynıdır.