Work and Travel Oryantasyonu Nasıl Yapılır ?
Work and Travel ve Program Oryantasyonu
Work and Travel programı Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen öğrencinin sosyal ve yabancı dil becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir kültürel değişim programıdır. Work and travel Programa katılan öğrenciler okulları kapandıktan sonra Amerika’ya giderler ve hizmet sektörü işlerinde yaz boyunca çalışırlar. Çalışma süreleri bittikten sonra ise travel yapıp Amerika’da görmek istedikleri şehirleri gezer, tatil yapar Türkiye’ye geri dönerler. Öğrenciler; program içerisinde oryantasyon olarak adlandırılan eğitimleri almalıdır.Work and travel oryantasyonu almayan öğrencinin programa katılması kesinlikle kabul edilemezdir.
Programın amacı öğrenciye iş disiplini kazandırmak, sosyal becerilerini geliştirmek, teoride eğitim aldığı yabancı dilini pratikte kullanabilmesini sağlamak, Dünyanın diğer birçok ülkesinden gelen work and travel öğrencisi sayesinde kültürel bir köprü oluşturmak ve Amerikan kültürünü tanıtmak şeklindedir.
Work and Travel Oryantasyonu Nasıl Olmalıdır ?
Öğrenci programa katılım için öncelikli olarak katılım şartlarını sağlamalıdır. Programa katılım şartları lisans öğrencisi ya da yüksek lisans ders dönemi öğrencisi olmak, orta seviyede ingilizce bilmek ve genel not ortalamasının 2.00 veya üzerinde olması şeklinde sıralanabilir. Öğrenci genel bilgi almak amacı ile yurt dışı eğitim şirketleri ve work and travel acentaları ile görüşür. Şirket seçimine karar veren öğrenci, danışmanı ile birlikte İngilizce mülakat zamanı belirler ve mülakat sonucuna göre iş listesinden kendisine uygun olan işleri değerlendirir. Mülakat sözlü olarak online görüntülü konuşma şeklinde ya da öğrenci ofise gelerek yüzyüze yapılır. İş seçimini tamamlayan öğrenci işverenle de Skype üzerinden iş görüşmesini gerçekleştirir. İşverenden olumlu yanıt alıp işi kesinleştikten sonra evrak işlemleri yapılır ve vize randevusu belirlenir.
Vize görüşmesi de olumlu olarak yanıtlandıktan sonra, artık gidiş – dönüş uçak bileti alınabilir durumdadır. İşverene belirttiği tarihlere göre gidiş tarihini belirleyip, son çalışma tarihi üzerine travel zamanını ekleyip dönüş tarihini belirler ve bu şekilde gidiş-dönüş uçak biletini alabilir. Öğrencilere Amerika uçuş biletlerini her zaman ‘’esnek’’ yani flexible almaları tavsiye edilir. Çünkü öğrenciler 4 aylık uzun bir yaz sonunda programa katılmadan önce yaptığı travel planını değiştirebilir ya da Amerika’da yeni arkadaşlar edinip bu doğrultuda bir travel planı yapabilir. Bu olası durumlar sonucu ile de esnek alınan uçak bileti değiştirilebilir.
Uçak bileti alınıp Amerika’ya gideceği gün kesinleşen öğrenci danışmanı ile oryantasyon yapar. Valizine koyulması gereken herşeyi listeler ve uçuş sırasında dikkat etmesi gereken noktalar kendisine anlatılır.
Work and Travel Uçuş Oryantasyonunda Püf Noktalar
- Yurt dışı uçuşlarında en az 2 saat öncesinden havalimanında olunmalıdır.
- Yurt dışı uçuşu için uçuş pulu alınmalıdır. Bu pul havalimanları veznelerinden alınabilir ya da bankadan maliyeti yatırılarak da alınabilir.
- Aktarmalı uçuşlarda bilet üzerinde yazan her saat, o havalimanının bulunduğu ülkenin saatine göre yazılır. Örneklemek gerekirse; öğrencinin bileti üzerinde uçuşu Fransa üzerinden olup uçak Amerika’ya Fransa’dan saat 5’te kalkacaksa bu saat Fransa saatine göre bilet üzerine yazılmıştır. Bu durumda öğrenci, uçağı Türkiye’den kalktığı an, indiği her aktarmada ve Amerika’da kolundaki Türkiye saatini değil, havalimanı saatini takip edip uçuşunu bu şekilde kaçırmamalıdır.
- Aktarmalı uçuşlarda kapılar sık sık değişir. 8-10 saat beklenilmesi gereken aktarmalarda özellikle biletiniz üzerinde yazan kapıyı beklerken uçuş kapısı değişmiş, anonsu geçmiş olabilir. Bu sebeple aktarmalarda sürekli olarak bilgi ekranlarını takip edip, beklediğiniz kapının doğruluğundan emin olmanızda fayda var.
- Amerika içi aktarmanız da varsa, genellikle Amerika’da indiğiniz ilk havalimanından valizinizi alır, gideceğiniz şehir için yeniden check in yapıp valizinizi teslim edersiniz.
- Son varış lokasyonunda valizinizi alıp, pasaport noktasından geçerek uçuşunuzu tamamlamış olursunuz.
Work and Travel’da Havalimanında İş Yerine Ulaşma Oryantasyonu
Öğrenci havalimanından indikten sonra işyerine varış için kendisine uçuşu başlamadan önce bildirilmiş olan arrival information bilgilerini takip eder. Bu bilgiler, öğrencinin havalimanında iş yerine gidiş için havalimanından itibaren hangi güzergah üzerinden hangi otobüsü ya da metroyu kullanmaları gerektiğine dair bütün detayları içerir. Öğrenci bu bilgileri danışmanı ile Amerika’ya gelmeden önce çalışıp yapması gereken her şeyi bilerek Amerika’ya varır. Öğrencilere arrival information gönderen İşverenlerin bulundukları lokasyonlar ulaşımı açısından çok basit olup öğrenciler tarafından kolayca bulunmaktadır. Öğrencinin ulaşımda sıkıntı yaşayabileceği işyerleri ise öğrenciyi direk olarak havalimanında karşılayabilmekte ya da bunun için taksi gönderebilmektedirler.
Bazı işverenler özel olarak öğrencinin varışını haftanın belirli günlere denk getirmesini ister ve ancak bu günlerde kendisini havalimanında karşılayabileceğini belirtir. Bu sebeple öğrenciler uçak biletlerini alırken ilk rezervasyonlarını mutlaka işverenleri confirme etmelidirler. Sonrasında uçak biletlerini satın almalıdırlar.
My 17 year-old daughter comment on brands or for Index Divorce project. vgrmalaysia When the watermelon liquid has boiled, add a few drops of calcium chloride solution are added to the PRP.
That is 5 yrs FREE. Champix really worked. TanyaBee May 01, I stopped on day 9. revatio 20 mg I have cravings everyday but it is getting easier.