Work and Travel Telefon Getirme İşlemi
Work and Travel Telefon Getirme Yasal mıdır ?
Work and travel; her yıl binlerce öğrencinin katıldığı kültürel değişim programıdır. Bu program ile eşsiz tecrübe sahibi olabilirsiniz. Öğrencilerimizin İngilizce geliştirmenin yanında para kazanabildikleri bir sistem olarak tanımlanabilir.Kazandıkları para ile isterlerse seyahat edebilirler,isterlerse de alışveriş yapabilmektedirler. Son dönemlerde ülkemizde yaşanan döviz kuru artışı ve ilave edilen vergilerle beraber elektronik cihazları Türkiye’den almak gerçekten çok pahalı ve lüks hale geldi. Eminim birçoğunuz geri dönerken çeşitli elektronik ürün alıp gelecektir. Bunların başında ise cep telefonları geliyor. Bu nedenle yanınızda getireceğiniz cep telefonları hakkında biraz bilgilendirme yapmak istiyorum. Bu yazımızda work and travel telefon getirme işlemleri nasıl yapılır? Alınan telefon ülkemizde kullanılabilir mi ? Bu soruları cevaplayacaz.
Yurtdışından Telefon Getirme ve Ülkemizdeki Değişen Yasalar
Ülkemizde 30 Mayıs 2019 tarihinde yürürlüğe giren yasayla beraber yurt dışından telefon getirip kaydettirme hakkı 2 yılda 1 adetten, 3 yılda 1 adete çıkarıldı. Aynı zamanda IMEI kayıt sürecinde ise kritik bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle beraber getirilen telefonlar için “yalnızca yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanabilme” şartı getirildi. Yani sizin pasaportunuza kaydı yapılmış bir telefon, kardeşinizin adına kayıtlı bir SIM kartla çalışmaz. Başkası için getirdiğiniz telefonlar olacak ise getireceğiniz kişiler kendi üzerine olan hatlarda kullanmak isterlerse, Kıbrıs ya da Gürcistan gibi sınır ülkelere giriş çıkış yapıp kendi pasaportlarına imei kaydettirebilirler.
Yani kısacası, 31 Mayıs 2019 tarihinden itibaren uygulamaya geçen, yurt dışından getirmiş olduğunuz telefonları başkasının pasaportuna kayıt ettirme dönemi kapanmış oldu.
- Pasaport kaydı için 1500 TL telefon harcı ödemeniz gerekiyor.
- Telefon harcını yatırdıktan sonra e-devlet sitesine girip telefonu pasaporta işletme işlemini bireysel olarak gerçekleştirebilirsiniz. Yurt dışından telefon kaydı için e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan işlemde pasaport sahibi olan kişi, kendisine ait bilgileri sisteme girerek kaydını yapıyor.
- Telefon kaydettirme sırasında e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor. Bu işlemden sonra 1-2 hafta içerisinde telefonunuzun kaydı yapılmış oluyor.
- Getireceğiniz telefonlarda dikkat etmeniz gereken husus Unlocked telefon olması. Yani oradaki herhangi bir operatör tarafından kilit konulmamış her sim kart ile çalışan versiyonlardan olmalı.
Not: Çift simkart girişi olan telefon getirdiyseniz. Mutlaka her iki imei numarasını da sisteme tanımlamanız gerekiyor. Birini tanımlarsanız yeniden güncelleme hakkı verilmiyor buna dikkat edin.
Work and travel Telefon Satış Vergisi Olmayan Eyaletler
Amerika Birleşik Devletleri için satış vergisi olmayan 5 eyalet şu şekildedir. Bu eyaletlerden vergisiz şekilde (50-100 dollar arasında) daha uyguna satın alabilirsiniz.
• Alaska
• Delaware
• Montana
• New Hampshire
• Oregon
Ayrıca iPhone alacak olanlar Türkiye’de garanti kapsamında olması için hangi kod numaralı cihazı alması gerektiğini kayıt işlemi yapan sitelerden öğrenebilirsiniz. Work and travel programının size sağlayacağı avantajlardan sadece biri yurtdışından telefon getirme işlemi idi. Sizlerde bu programın eşsiz tecrübelerinden faydalanabilmek için hemen şimdi danışmanlarımız ile irtibata geçiniz.
Branded drugs are leaders; but as soon as their system is known, nothing at all stops additional makers to replicate it. where to buy cialis over the counter in malaysia Also, a few Zou will provide you with discounts in the event that you get their vitamins and supplements in bulk from these.