Work and Travel Ücreti 2020 Ücretleri
Work and Travel Ücreti 2020 Yılında Nasıl Olacak ?
Work and Travel programı maliyeti; program ücreti, vize masrafı, gidiş-dönüş uçak bileti masrafı ve öğrencinin yanında götürdüğü cep harçlığı olarak detaylandırılıp bütün bu masraflar toplanarak toplam maliyet hesaplanabilir.Bu yazımızda work and travel ücreti 2020 yılında ne durumda olacak ? Programın temel dinamikleri hakkında bilgiler vereceğiz.
Work and Travel Program Ücreti Nedir ?
Work and travel programında Program Ücreti öğrenci tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu acentaya ödenir.
İçerdiği hizmetler şu şekildedir;
- Amerika’da bulunan sponsor firma ücreti
- Sağlık Sigortası
- Uygun iş ve konaklama seçimi
- Belgelerin hazırlanması
- DS2019 (çalışma izin begesi) formunun Türkiye’ye getirilmesi
- Vize randevusu belirlenmesi ve vize dosyasının hazırlanması
- Program boyunca, öğrencinin işvereni ile yapacağı iş mülakatı, vize görüşmesi ve Amerika’ya gidiş oryantasyonları
- Uygun maliyetli uçak bileti ayarlanması (bilet tutarı öğrenci tarafından ödenir)
Program Ücreti, work and travel programı için kayıt olacak öğrenci tarafından, ön kayıt ücreti ve geriye kalan ücret olarak iki aşamada ödenir.
Work and Travel program ücreti genel olarak 2000 usd ile 2400 usd arasında, öğrencinin kayıt olduğu tarihe göre değişiklik gösterir. Öğrenci kayıt olduğu tarih üzerinden kendisine bildirilen program ücretinin 300 ile 400 usd arasında değişiklik gösterebilen ön kayıt ücretini ödeyerek kaydını gerçekleştirir. Genellikle yıl sonu ya da Ocak-Şubat aylarında işi kesinleşen öğrenci geriye kalan ücreti ödemek durumundadır. Öğrenci Mart-Nisan aylarında vize görüşmesine giderken program ücretini tamamlamış olmalıdır.
Work and Travel Vize Masrafı
İşi kesinleşip, sponsor belgeleri hazırlanan öğrencinin DS2019 formu Türkiye’deki acentasına ulaştıktan sonra, artık vize görüşmesi için randevu alınabilir. Randevu alınabilmesi için öğrencinin 160 usd vize başvuru ücretini konsolosluğa ödemesi gerekmektedir. Bu ödeme işlemi öğrencinin danışmanı yardımı ile kolaylıkla yapılır.
160 usd randevu ücreti dışında öğrencinin bir de vize dosyasında SEVIS makbuzu bulunmalıdır. Bu makbuzun alınabilmesi için 35 usd ödeme gerekmektedir. Bu ödeme ise online olarak kredi kartı ile yapılır. Bu ödeme işlemi için de öğrenci danışmanından yardım alır ve SEVIS makbuzunu kolaylıkla çıkarabilir. Sonuç olarak Mart-Nisan ayları içerisin Work and Travel programının maliyet aşamalarından biri olan vize masrafı totalde 195 usd karşılığıdır.
Work and Travel DS2019 Belgesi Nedir ?
DS2019 belgesi Work and Travel programı boyunca öğrencinin çalışma iznini, işyeri adresini ve çalışma tarihlerini gösteren ıslak imzalı belgedir. Amerika’da öğrenciden sorumlu olan sponsor acenta tarafından hazırlanıp kargo ile gönderilir. Kesinlikle öğrencinin vize dosyasında olmalıdır. Konsolosluk memuru tarafından öğrencinin programı bu belge üzerinde yazan sevis kodu ile sistem üzerinden kontrol edilir. Öğrenci Work and Travel program boyunca, Amerika’da bulunduğu süre içinde de bu belgeyi yanında bulundurmalı ve kaybetmemelidir.
Work and Travel’da SEVIS Nedir?
Açılımı student and exchance visitor information system şeklindedir.Work and Travel gibi kültürel değişim programlarına katılım sağlayan öğrenciler bu sistem üzerinde kayıtlı olmalıdır. Programı boyunca öğrencinin bu sistem üzerinden takibi yapılır. SEVIS kaydı olmayan öğrenci vize görüşmesine gidemez. Bu sistemde kayıt yaptırma bedeli 35 usd şeklindedir ve bu ödemenin makbuzu öğrencinin vize dosyasında mutlaka olmalıdır.
Gidiş-Dönüş Uçak Bileti
Gidiş-Dönüş Uçak bileti, Öğrenci vize onayı aldıktan sonra alınır. Maliyeti genelde Amerika’da gidilen bölgeye ve bilet alınan tarihe göre değişikli göstererek 700 usd ile 800 usd arası civarındadır. Öğrenci vize görüşmesine gitmeden önce uçak bileti maliyetini düşürmek adına biletini erkenden alabilir. Ama vize reddi ihtimaline karşı vize onayından önce alınan biletler kesinlikle red durumunda geri iade opsiyonu sunan tur acentalarından alınmalıdır. Öğrenci kendi imkanları ile online flexible olmayan bilet aldığı takdirde vize reddi durumunda yüklü miktarda maliyet kaybı yaşar.
Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Bileti öğrenci kendisi alıyorsa yukarıda da bahsettiğimiz gibi vize görüşmesinden önce alınan biletler red durumunda para iadesi opsiyonu sunmalıdır.
- Öğrencinin DS2019 formu üzerinde iş başlangıç ve bitiş tarihleri çok önemlidir ve uçak biletleri alınırken bu tarihler dikkate alınmalıdır. Öğrenci iş başlangıç tarihinden + – 3 gün tolerans kullanarak gidiş tarihini organize edebilir ve iş bitiş tarihine yaklaşık 10-15 gün travel süresi ilave ederek dönüşünü organize edebilir.
Work and Travel Cep Harçlığı Ne Kadar Olmalıdır ?
Work and Travel programına kayıtlı öğrenci Amerika’ya vardıktan sonra ilk 2 ya da 3 hafta sonunda ilk maaşını alacaktır. Bu sebeple, bu süre boyunca öğrencinin kirasını ödeyebilmesi ve gıda masraflarını karşılayabilmesi adına yanında mutlaka ilk etapta harcayabileceği miktarda bir cep harçlığı götürmesi gerekmektedir. Bu cep harçlığı, ortalama kirası haftalık 120 usd olan bir konaklama üzerinden hesaplama yapılınca, 240 usd iki haftalık konaklama masrafı + ortalama 200 usd depozito ve ortalama 200 usd de gıda ve ulaşım masrafı olarak düşünürsek minimum 640 usd cep harçlığı yanında götürmelidir. Her ihtimali ve olabilecek diğer problemleri de göz önünde bulundurduğumuzda min. 700 ile 800 usd arası bir miktar yeterli olacaktır.
Work and Travel Toplam Maliyeti
Yukarıda bahsi geçen bütün masraflar dikkate alındığında; program ücreti, vize masrafı, gidiş – dönüş uçak bileti ve cep harçlığı ile öğrencinin harcayacağı toplam tutar 3600 usd ile 4000 usd arasında değişiklik paperwriter.org göstermektedir.Net kesin tutarı öğrenmek isteyen öğrencilerin kayıt olmayı planladıkları acenta ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
Work and Travel Paket Ücreti
Work and Travel programına kayıt olmak isteyen öğrenciler 2 farklı alternatif üzerinden kayıt olabilirler. İlki, program kayıt ücreti ile kayıt olup, vize masrafları ve uçak bileti masrafı sorumluluğunu zamanı geldiğinde ödemek üzere kendisi üstlenir. Work and travel ücreti 2020 yılı içerisinde geçen yıla nazaran %5-10 arasında artış beklenmektedir. Bu artışın sponsorların vermiş oldukları kotaları da etkilemesi bekleniyor.Diğer kayıt olma alternatifi ise; program ücreti, vize masrafı ve gidiş-dönüş uçak bileti toplam maliyeti üzerinden acentasından paket fiyat üzerinden kayıt olarak vize masrafları ve gidiş dönüş uçak bileti işlemleri ile ilgilenmek durumunda olmaz. Belirlenen paket fiyatı acentasına ödeyerek vize ve bilet işlemleri danışmanı tarafından öğrencinin yorulmasına hiçbir şekilde gerek kalmadan yapılır. Paket fiyatlar ise genel olarak 2900 usd ile 3400 usd arasında değişiklik gösterir. Bu fiyat öğrencinin kayır olduğu tarihe göre değişiklik gösterir.